5.28.2007

GIRONA. MUNICIPALS 2007 ( 1 )

Primeres valoracions,

1) La baixa participació és la nota més negativa de la jornada electoral. Cal fer una profunda reflexió sobre el paper dels partits polítics i la creixent desafecció democràtica. En el nostre ordre de prioritats immediat com a partit i com a govern municipal ha d'estar recuperar l'interés en la política. Novament la dada de 1.352 vots en blanc també és un avís cap a totes les formacions polítiques. Abstencions del 67% al barri vell i a font de la pólvora, del 54% a Pedret i del 52% a Sta. Eugènia i Can Gibert.

2) Per vuitena vegada consecutiva el PSC és la llista més votada a Girona i ha de permetre que el nou govern tingui en Anna Pagans i el PSC el lideratge de l'acció de govern pels propers quatre anys. L'experiència de govern, el coneixement exhaustiu de la ciutat, la capacitat de treball de les dones i homes del PSC en el govern, el balanç de gestió honesta i ben feta, programa coherent i compromés amb el futur de Girona han permés un recolzament majoritari dels electors de Girona.

3) Novament el vector dreta-esquerra a Girona ciutat marca les tendències i preferències dels electors. El regidor que perd el PSC el guanya ICV i el regidor que perd el PP i Concepció Veray el guanya CIU.
Al 2.003 els 3 regidors que va perdre el PSC van ser dos per ERC i un per ICV.
Els electors avalen la continuitat del govern PSC-ERC-ICV a la ciutat que en surt reforçat.

4) Cal reconèixer que novament el PSC, a 2003 i ahir perd electors, més de 3 punts si ho comparem amb les darreres eleccions i més de 14 punts si ho comparem amb les municipals de 1.999.

5) El vector nacionalista CIU-ERC empata amb regidors amb el PSC, i CIU i Carles Puigdemont milloren resultats però lluny encara del sostre electoral de l'any 1.991 de 9 regidors i mes del 30 per cent del suport de l'electorat.
Intelectualment permet a CIU, ERC, ICV amagar amb un possible acord que deixés fora al PSC que sembla del tot improbable.

6) Vot significatiu per la CUP, i residual per C'S però que aconsegueixen vots de nous electors i resten suport als partits de govern.
Un centenar de vots de C'S a Santa Eugènia,i a Palau i 169 vots de la CUP a l'Eixample. Algunes pistes sociològiques del seu electorat.

5.17.2007


SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

5.15.2007


ARTETA, GRANADA, LICEU

Tremolant em va deixar el concert al que vaig poder assistir diumenge a Granada a l' auditori Manuel de Falla, de la magnífica soprano Ainhoa Arteta, en el 75 aniversari del diari Ideal. Acompanyada per l'excel.lent orquestra húngara de Szeged, la soprano va lluir com mai un repertori d'àries de Mozart, Bellini i Puccini que va tenir en els bisos - un ària de l' ópera "La Vally" d' Alfredo Catalani que no coneixia i " o mio babino caro " de l'ópera " Gianni Schicchi " de Puccini - moments màgics, que et transporten, de profunda emoció, excelsos, d'aquells que la música et permet molt de tant en tant. Arteta estava esplèndida de veu, intensa, elegant, delicada i apassionada, un regal pels sentits del que vam poder gaudir a Granada.

Era a la preciosa ciutat andalusa convidat per la Caja Rural de Granada per oferir una conferència sobre la nova llei de societats professionals de la que he estat ponent per part del meu grup parlamentari. Interessant conèixer els punts de vista de diferents professionals que van assistir a la conferència i de representants de col.legis professionals que en general valoren molt positivament la llei.
Vaig estar perfectament acollit pels meus companys diputats Maria Escudero, Maria José Sánchez, José Antonio Pérez Tapias i Javier Torres Vela - ara candidat a l'alcaldia de Granada - que malgrat estar en plena campanya van aconseguir que em sentis acompanyat en tot moment.

Dissabte també vaig tenir la sort de poder assistir al Gran teatre del Liceu a l'assaig general de l'ópera " Khovantxina " de Modest Mussorgsky, convidat pel director de producció del Liceu Jordi Tort - ex director en funcions del Lliure i ex-director adjunt amb Àlex Rigola - un dels professionals de la gestió cultural més valuosos del nostre páis. L' ópera s'estrena avui i em permeto recomanar-la vivament, els cors d'aquesta ópera tenen una força i musicalitat com no havia sentit en cap ópera. Em diu en Jordi que la directora artística d'aquesta ópera no pot evitar plorar cada vegada que els sent, i no m'extranya per què són d'una intensitat que et deixen corprés. L'ópera representa perfectament l'història del poble rus - en aquest cas ambientada en un moviment d'oposició dels prínceps i una corrent religiosa contra els canvis que intenta imposar el nou tsar Pere el Gran -, un punt tràgic i amb la presència permanent d'un fort nacionalisme i imperialisme.

CONFIDENCIAL: Avui em trobo sol treballant al Palau del Congrés. És festa a Madrid i només els policies nacionals que custodíen les portes m'hi acompanyen. Tant de silenci dóna al Congrés un aire extrany, però serà per poques hores per què demà matí tenim sessió ordinaria i a la tarda la sessió de control amb els "sorolls" habituals.
Per cert, el canvi en l'ordre del dia del ple de demà m'impedirà ser demà a Glasgow per animar l'Espanyol. Sort!

5.11.2007


ANNA PAGANS 2007-2.010
AL SERVEI DE LES PERSONES

Comença una nova campanya electoral, la campanya de totes les campanyes electorals, ben distinta a totes les altres. La campanya més propera, més immediata, més fàcil d'arribar a cadascún dels electors, de rebre suggerències, crítiques o escalf.

A Girona amb la confiança de la feina ben feta, de la consolidació de l'alcaldessa Anna Pagans, d'un bon equip i un programa ambiciós de futur els socialistes estem preparats per continuar liderant el futur pels propers quatre anys.

El meu respecte cap a les altres formacions polítiques i els seus candidats, alguns ja han demostrat capacitat de govern, i d'altres incorporen idees interessants pel futur de la ciutat. Sens dubte serà un gran exercici de salut democràtica la present campanya i en els propers anys prevec un debat interessant govern-oposició en uns anys decissius per la nostra ciutat.

Ahir vam començar la campanya a la plaça Josep Plà, sopant al 21 i desplegant un cartell virtual de l'Anna Pagans davant la nostra seu electoral, que es composava de petits retalls de la ciutat i de les persones amb brillant execució de la factoria Casanovas . Primer acte de l' Anna que comença amb força i noves idees, acompanyat per la primera secretària Marina Geli, i reconfortats per la presència de militants i simpatitzants de l' agrupació de Girona del PSC i de tota la candidatura.
Tornant a casa em trobo amb la candidatura de la CUP amb el seu candidat a l'alcaldia Jordi Navarro al capdavant, joves, il.lusionats i amb ganes de treball confien també tenir veu al proper consistori de Girona. Sort a tots i debat i diàleg en benefici de la democràcia i de Girona!

5.07.2007


SÉGOLÈNE

Reconec que la Ségolène Royal em va acabar seduint ahir, tenia els meus dubtes sobre la solidesa de la candidata, fins i tot pensava que el candidat idòni hauria estat l'estratega, el líder del partit, sólid intel.lectual i parella de Ségolène: Françoise Hollande, però en la manera d'encaixar la derrota la candidata francesa em va convèncer del tot. Va aparèixer instants després de les vuit, quan la televisió francesa havia anunciat la victòria de Sarkozy, i ella amb un somriure esplèndid que no deixava veure rastre de decepció admitia la derrota i traslladava esperança i ànims als milions de votants que esperaven una França diferent. Alguna cosa ha començat, alguna cosa és mou deia ségolène i tot i que desitjava éxit i encerts al futur president de la República, potser sabia que precisament ahir començava el compte enrera per que França tingui en un futur immediat la primera dona a la presidència de la República i una digna succesora de Françoise Miterrand.
I del nou lider conservador? Potser millor en parlem un altre dia.

5.04.2007




BRAD MEHLDAU A CAP ROIG


Quina meravella els festivals musicals d'estiu a les comarques de girona !. Després de conèixer que el Festival de Perelada ens regala l'excels concert del keith jarrett trio, ara el festival de cap roig ens anuncia la presència del més talentós dels joves interprets de jazz al piano, el màgic Brad Mehldau aquesta vegada sense el seu trio però acompanyat per un dels monstres vius del jazz contemporani el guitarrista Pat Metheny, amb qui acaben d'editar un disc imprescindible pels amants del jazz.

Vaig viure amb cert disgust que el vell festival de jazz de cap roig-costa brava desapareixés per donar lloc a l'actual i més eclèctic festival de Cap Roig, però els seus organitzadors han permés que el jazz hi tingui sempre un espai preferent i cada any ens obsequien amb alguna delicatessen. Sentir a Jarrett i Mehldau el mateix mes i a Girona és el millor regal, i una bona excusa per no marxar lluny de casa nostra durant l'estiu.

A GLASGOW!!!!!!!


Finalment no vam repetir el drama de leverkusen i l'Espanyol va assolir brillanment l'accés a la final de la UEFA a Glasgow. De fet l'eliminatòria lluny d'assemblar-se a la final de la temporada 87-88, ha semblat més la primera eliminatòriad'aquella brillant participació a UEFA amb un 4-0 contra el Borussia al mític estadi de Sarrià, i amb un Michel Pineda espectacular. Qui deia que teniem por als equips alemanys?. Ahir el que va estar espectacular va ser el banyolí Coro, per mèrit propi història viva de l'Espanyol.
M'agradaria poder assistir a la final de Glasgow, però necessitaria anar i tornar el mateix dia del partit, a fi de no abandonar les meves responsabilitats parlamentàries. Algú sap si hi ha algún vol charter des de Girona o Barcelona a Glasgow que vagi i torni el mateix dimecres 16 de maig ?

5.03.2007


".... I TRENCAREM LES MURALLES DE LA GIRONA VIRTUAL....."
( Cort Reial, 2 de maig 2.007 ).

BLOCAIRES GIRONINS

Agradabilísima la trobada d'ahir de blocaires, al bar la borsa , promuguda per l'amic Carles Ferrer, vell company de vestuari de rugbi i avui entregat a l'apassionant món de les TIC'S. El Carles va abandonar un còmode treball a una multinacional per convertir-se en emprenedor des de Girona creant una empresa de promoció i posicionament de web's. També hi era copatrocinant l'iniciativa un altre jove emprenedor l'Antoni Porras, director d'una consultoría d'estratégia i networking, i altres companys i amics dins i fora de la xarxa Eduard Batlle, Marta Morera, Camil Ros i Carles Puigdemont. Nova gent de Girona, de Blanes, de Bilbao, de Barcelona amb qui vam compartir una estona d'intercanvi en aquesta dèria comú dels blocs. Crec que com a mínim d'aquí hi sortirà un portal de blocaires de Girona... i una segona edició del beers and blogs!

5.02.2007




TRES DE MAIG

CONFIDENCIAL: Avui dos de maig i demà tres de maig, coincideix amb fets històrics a Madrid i a Espanya i l'aixecament del poble contra la dominació de Napoleó i França. Estic llegint el conjunt de llibres que composen els episodios nacionales de Benito Pérez Galdós, ja he arribat a Zaragoza i friso per arribar a Gerona. Bona obra literaria escrita amb rigor històric i comprensiva d'una manera d'entendre Espanya - Trafalgar imprescindible!-

Us haig de reconèixer però que a mi aquests dies em recorden potser l' episodi més dur de la meva vida, quan per aquestes dates vaig ser denunciat falsament i amb tota la mala intenció a pocs dies de començar la campanya electoral de les municipals de 2.003, demà en farà quatre anys. Recordo l'intens sufriment personal, i també de familiars i d'amics en aquelles dates però també la solidaritat i estima generada, i els dubtes d' algun company de partit.

Vaig confiar amb la justícia des del primer dia, però no vaig saber-me orientar en el difícil món de la comunicació. Amb el meu silenci i sense versió alternativa vaig deixar fàcils per alguns la sentència anticipada. Judici de faltes ràpid, inconsistència i contradiccions dels denunciants, la fiscalia renúncia a presentar acusació i sentència absolutoria. Apel.lant a la responsabilitat política se'm va demanar no interposés les oportunes querelles contra els denunciants i n'estic content de no haver-ho fet, perquè pocs mesos després hi hauria canvi de govern a la Generalitat. Tot i així la justícia és impossible que restituexi tot el mal causat, i encara quan algú m'ho recorda no puc evitar que em fereixi profundament. Els autors de la denúncia i alguns interessats en que prosperés van aconseguir parcialment el seu objectiu, però certament van enfortir les meves conviccions per donar el millor de mi mateix al noble exercici de la política.